Coeur De Boeuf – Namen
Welke stukken vlees serveren ze? | Côte à l'os, Entrecôte, Filet Pur, Ribeye, Tomahawk |
---|---|
Welke runderrassen serveren ze? | Angus, Aubrac, Holstein, Scottona, Simmentaler, West-Vlaams rood |
Wat voor vlees hebben ze in de kuip?
- Tagliata van rund Tartufata
Rumsteak, raketsla, gedroogde tomaten en parmesaanse kaas.
- Tête à tête van runds
Américain préparé en stuk’entrecôte
- Op zen Belgisch: Steak met friet:
Rumsteak simmental 250gr
- Dunne lende Aubrac 6 weken gerijpt – 350 gram
- Filet pur Simmental (250gr)
- Filet pur Rossini
- Ierse Entrecôte (300gr)
- Entrecôte Rubia Gallega 8 weken gerijpt – 350gram
- Dubbele Entrecôte Simmental 30 dagen gerijpt 700 gram
- Côte à l’os Haspengow Belge 1,1 kg voor 2 personen
- Cote à l’os Tomahawk Ierse Black Angus voor 2 personen
- Cote à l’os Salers 1,1 kg 5 à 6 weken gerijpt
- Cote à l’os Marrucia Galice 3 maanden gerijpt voor 2 personen
Het volledige menu kan je hier vinden.
Website
Adres
Avenue Général Gracia 23, 5170 Profondeville
Routebeschrijving
Openingsuren
Donderdag tot maandag van 12:00 – 14:00 en 18:30 – 22:00
Telefoon
+3281265605 (klik om meteen te bellen)
Volg de pagina hier.
Ons bezoek
Voor een geweldige vleeservaring met tal van originele toetsen moet je bij Coeur de Boeuf in Profondeville zijn. Van originele sausjes tot speciaal gekruide frietjes!
De steak
Bij Cœur de Bœuf zijn we voor de côte à l’os van het Franse runderras Salers gegaan en dat bleek een uitstekende keuze. Het vlees had een prachtige rijke smaak en was perfect qua cuisson (saignant). Onze kelner kruidde ons vlees aan tafel met een speciale peper -en zoutmengeling. Dus van een mooie kruiding was ook al sprake. Het aanwezige vet smolt zalig weg in de mond. Bij Coeur de Boeuf heb je trouwens een ruime keuze tussen verschillende runderrassen en verschillende stukken vlees.
De bijgerechten
De bijgerechten waren van prachtige makelij bij Coeur de Boeuf en ook hier wordt tot in detail aandacht aan geschonken. De frietjes met de schil er nog aan waren op een speciale manier gekruid. Gewoonweg heerlijk. Als mayonaise kregen we er eentje op basis van chimichurri, lekker kruidig en overheerlijk.
Op ons bord was ook nog een pittig pureetje met zilveruitjes te vinden. Zalig om te combineren met het vlees.
Qua groenten kregen we 2 gerechtjes voorgeschoteld. Een gegrilde bloemkool, ook deze weer speciaal gekruid en een raketslaatje. Beiden een mooie toevoeging aan de gehele ervaring.
Last but not least ons sausje bij het vlees dan. Hier zijn we gegaan voor een sausje op basis van Duvel, sjalot, kalfsfond, moesterd, witte wijn en boter. Voortreffelijke saus. Zeker de moeite om te nemen.
Interieur
Coeur de Boeuf is een klein gezellig zaakje met een vrij strak interieur met verschillende decoratie-elementen die verwijzen naar hun specialiteit, het rundsvlees. Zo heb je een mooie foto op de muur met een koe op. Het plafond is best wel uniek met wat we denken dat een soort van moderne verlichting is. Met grote letters kan je ook de naam van de zaak tegen de muur vinden.
Service/Sfeer
De service is vlot, professioneel en vriendelijk in Coeur de Boeuf. Men probeert zich bijvoorbeeld aan de klant aan te passen en toch enkele Nederlandse termen te gebruiken, wat we natuurlijk appreciëren. Bij elk element op je bord wordt mooi uitleg verschaft, wat natuurlijk altijd leuk is.
Prijs/kwaliteit
Uitstekende kwaliteit voor een eerlijke prijs.