De Grammofoon – Ham
Welke runderrassen serveren ze? | Angus, Hereford, Limousin, Simmentaler, Holstein, Iberico, Rubia Gallega, Wagyu, Australische Red and Black Angus |
---|---|
Welke stukken vlees serveren ze | Gewone steak of kogelbiefstuk, Chateaubriand, Tournedos, Filet Pur, Ribeye, Entrecôte, Côte à l'os, T-bone, Tomahawk, Diamanthaas, Picanha, Longhaas, Bavette |
Wat voor vlees hebben ze in de kuip?
Naast de Belgisch Blauw/wit steak kan je ook kiezen voor een Amerikaanse of Australische Rib-eye en/of entrecôte.
Een topper is het jodenhaasje, een mager stukje vlees dat komt van de schouder van het rund. Dit wordt geserveerd per 2 personen.
Bekijk hier het volledige menu.
Website
Adres
Stationsstraat 60, 3945 Ham
Routebeschrijving
Telefoon
011 81 44 54 (klik om meteen te bellen)
Facebook
Volg de pagina hier.
Openingsuren
Woensdag 17 -22 uur
Donderdag 17- 22 uur
Vrijdag 17 -23 uur
zaterdag 17 – 23 uur
Zondag 12 – 21 uur
Ons bezoek
Een weelde aan vleeskeuzes bij De Grammofoon in Ham! Wij zijn voor de Dry Aged Blackwell gegaan en of dat die heerlijk was! Het mooie stuk gerijpt vlees van het Schotse ras zat boordevol smaak.
De Steak
Onze Schotse Dry Aged Blackwell was uitstekend gebakken en ook nog eens prachtig geserveerd. Qua smaak zit De Grammofoon er met dit stuk vlees alvast “boenk” op. Het vlees was ook nog eens tot in de puntjes afgekruid. Grote eters komen hier alvast ook aan hun trekken met de grote porties die je hier voorgeschoteld krijgt.
De Bijgerechten
Als amuse kregen we wat charcuterie met brood voorgeschoteld. De vleesjes kregen een mooie zouttoets van de stukjes olijf die erop lagen. De boter was ook van lekkere kwaliteit al mocht deze misschien net iets makkelijker smeerbaar zijn.
Bij de Grammofoon krijg je wat dikkere frieten, deze waren uitstekend gebakken. De mayonaise was niet huisgemaakt maar zeker niet mis!
Bij een steak hoort natuurlijk bij voorkeur een frisse salade. Wat in deze zaak ook het geval was. De standaard typisch Belgische salade was in orde en lekker vers.
Altijd leuk als wij een verrassende saus op het menu zien staan. Daar kunnen we dan natuurlijk ook niet aan weerstaan. Ditmaal was ons oog gevallen op de Blackwell saus ook wel picklessaus genoemd, omdat vaak pickles van het merk Cross & Blackwell worden gebruikt om de saus klaar te maken. De saus was alleszins uitstekend bereid en had de juiste textuur.
De Service/De Sfeer
De service in De Grammofoon loopt erg vlot en vooral zeer vriendelijk. Het personeel verwijst ook op een gepaste wijze naar de suggesties, zonder te opdringerig over te komen. In de zaak heerst een relaxte sfeer en je ziet iedereen merkbaar genieten van zijn portie vlees.
Interieur
De grootste blikvanger in deze zaak is de muur met steakmessen. Dit concept willen we graag toch even toelichten. Na ieder bezoek ontvang je een bonnetje om voor een gegraveerd steakmes aan de muur te sparen. Na het verzamelen van 10 bonnetjes kan je voortaan met je gepersonaliseerde mes je steak opsmikkelen.
De zaak denkt vooral aan de details aan iedere tafel. Zo staan er op iedere tafel mooie peper en zout potjes en is er ook het nodige denkwerk gegaan naar het voorzien van een leuke kaart. In de zaak kan je ook veel houtelementen denken en het doet je denken aan een typische Vlaamse brasserie. Enkel enkel zee-elementen zoals een zeester en dergelijke konden we moeilijk begrijpen.
Prijs/Kwaliteit
Eerlijke prijs/kwaliteit verhouding. De porties in zaak zijn meer dan voldoende.